NOU REGLAMENT GENERAL DE PROTECCIÓ DE DADES

Escrit per Antònia Beltran

Què és el Reglament General de Protecció de Dades

• El nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD, per les seves sigles en castellà i GDPR, per les sigles en anglès) aprovat a l'abril de 2016 per la Unió Europea, constitueix un nou marc jurídic sobre la protecció de les dades personals i sobre la lliure circulació d'aquestes.

• El RGPD està dissenyat per atorgar major seguretat i control a les persones sobre la seva informació personal, així com per establir unes regles comunes a tot Europa de protecció d'aquesta.

• A Espanya regeix la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD), una de les normatives més estrictes de la Unió Europea en matèria de protecció de dades. Fins a l'entrada en vigor del RGPD, tant la Directiva 95/46 / CE com les normes internes dels diferents països de la UE seguiran sent aplicables, inclosa la LOPD a Espanya.

En què consisteix el nou RGPD

• Un dels principals objectius de la nova normativa és el d'augmentar la protecció a les persones físiques davant el tractament i lliure circulació de qualsevol tipus de dades personals en un context d'activitats professionals. Amb el nou Reglament General de Protecció de Dades ha d'haver una necessitat de consentiment inequívoc i explícit de l'ús d'aquestes dades.

• El nou RGPD serà una norma més estricta. Les sancions a les empreses poden arribar al 4% de la facturació anual mundial o als 20 milions d'euros (el que sigui més gran). A més, la condemna podrà imposar-se, encara que no hi hagi pèrdua en si de les dades.

• Amb tot això, es donarà més control de les seves dades personals als ciutadans, ampliant els seus drets a decidir com volen que les seves dades siguin tractades i com volen rebre informació de les empreses.

Quan entra en vigor i qui estan obligats

• El nou Reglament General de Protecció de Dades ja està en vigor des d'abril de 2016 però serà d'aplicació obligatòria per a totes les empreses de la Unió Europea (UE) a partir del 25 de maig de 2018

• El RGPD té grans implicacions per a tots els departaments de moltes companyies a nivell mundial, afectant a les empreses i als que s'encarreguin del tractament de dades per elles (fins i tot fora de la UE).

• Per això, es recomana rebre la formació adequada en aquesta nova normativa de protecció de dades per treballar amb temps en els canvis necessaris per dur a terme una correcta adaptació (i evitar possibles sancions).

* Si esteu interessats, des d'Agper us podem ajudar a adaptar la nova normativa. Truqueu al 937277090 Antònia Beltran.

Antònia Beltran

Publicar comentari com convidat

Arxius adjunts

0
  • No s'han trobar comentaris